joi, 23 iunie 2016

Gratioasa si eleganta lalea un simbol al iubirii



Dupa ce ghioceii au vestit venirea primaverii si ne-au incantat privirile cu albul lor pur a sosit randul lalelelor sa ne farmece prin eleganta si gingasie. 



Gratioasa si eleganta lalea un simbol al iubirii. originara din Sudul Europei, Nordul Africii și Asia. Simbol national al Turciei fiind cunoscute inca din secolul al XVI-lea cand Carolus Clausius, unul dintre prietenii ambasadorului de Busbecq invitat sa organizeze gradina botanica a Universitatii Leiden, pleaca in Olanda in 1593, ducand cu el bulbi de lalele. 


Lalelele reprezinta constanta si trainicia sentimentelor in ciuda diferitelor obstacole intalnite. Pentru crestini ea reprezinta vanitatea. Laleaua este simbolul declaratiei de iubire, o arata povestile din O mie si una de nopti, in care sultanul isi arata iubirea fata de cadanele sale din harem lasand la picioarele alesei sale o lalea rosie. O legenda persana, mult mai veche, spune ca laleaua s-a nascut din picaturile de sange ale unui indragostit. 


Daruirea unei lalele poate fi considerat un gest de dragoste. Simple sau 3D, fir cu fir sau in buchete, Lalelele Origami pot reprezenta un cadou inedit atat in cadrul aniversarilor cat si in cadrul relatiilor de dragoste, simbolul iubirii fiind purtat si de catre acestea in plus ele au avantajul de a nu se ofili!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu