miercuri, 15 noiembrie 2017

Mărturisire


Singurul moment în care mă simt fericită, importantă, apreciată, utilă și singurul moment în care simt că pot să dau un sens vieţii mele banale este atunci când pot să creez ornamente origami! Când pot să ofer oamenilor ceea ce iși doresc ca mărturii/ decor, ornamente pentru evenimentele lor importante atunci simt că am aripi şi pot să zbor deasupra tuturor problemelor, neputinţelor, încercărilor, provocărilor care deseori mă copleşesc. Visul meu este de a scrie o carte si să de a devenii importantă priin creaţiile mele pentru cei din jurul meu, să pot sa ofer o parte din sufletul meu impreună cu ornamentele origami de care au nevoie. Atunci cand creez ornamente origami golul sufletesc pe care deseori îl simt, își pierde din intensitate pentru că iubesc ceea ce fac și asta mă face mai puternică!

"Depinde de noi dacă ne asumăm sau nu responsabilitatea unei trăiri cu sens!" Mariana Soare

Ornamente Origami cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Cauti un cadou deosebit si unic pt sarbatorile de iarna? Visezi la o petrecere plina de flori speciale de Craciun si/sau Revelion? Vrei sa ii dai o mana de ajutor lui Mos Craciun? Ai venit in locul potrivit! Noi iti punem la dispozitie o gama larga de produse handmade realizate pe baza de comanda. Diverse Ornamente, cadouri personalizate toate realizate din hartie folosinduse tehnica origami! O marturie este un simbol de apreciere si multumire. Pentru invitatii dumneavoastra acestea raman dovezi palpabile ale participarii lor la un eveniment cu adevarat special. La comenzi mari pretul este negociabil.
Preturi incepand de la 1 leu in funcţie de modelul ales!Se apropie sarbatorile de iarna si vrei sa faci cadouri celor dragi? Nu-ti mai pierde timpul hoinarind prin magazine pentru ca cele mai mici preturi le gasesti aici.

Pentru comenzii si detalii
origamibymarianasoare@gmail.com
































miercuri, 16 august 2017

Inimioare Mărturii origami personalizate pentru Cununie Civilă

 
 Inima  este de mult timp asociata cu dragostea, cu emotiile, cu sentimentele si chiar cu sufletul.

Biserica Catolica este de parere ca prima reprezentare (sau cea mai importanta, macar) a formei vine de la sfarsitul secolului 17, de la viziunea Sfintei Margareta Maria Alacoque, in care calugarita a vazut inima (lui Isus inconjurata de spini.


Simbolul inimioarei este insa cu siguranta mai vechi de atat - Ca o curiozitate se pare ca cea mai apropiata ca forma cu inimioara stilizata ar fi de fapt inima de vacă.
Folosita moderat la ocazii romantice, inimioara a ajuns parte din pop culture prin anul 1977 cand Milton Glaser a facut-o centrul atentiei logo-ului  NY, in  cadrul campaniei de promovare a orasului New York. De atunci s-a extins peste tot pe unde e ceva de iubit sau de admirat.



Una din primele utlizari ale acestui simbol vine din Africa de Nord: unde o moneda antica din colonia Kyrene (Libia) avea batut pe ea exact acest simbol, care a fost localizat in samanta unei plante, condiment culinar.

 
Marturii origami personalizate pentru diverse ocazii speciale - inimioare simbol al iubirii pentru momente in care cuvintele sunt prea sarace pentru ati exprima cele mai profunde emotii si sentimente fata de persoana iubita!


marți, 2 mai 2017

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Baby shower traditie sau moft

Petrecerea "baby shower" este destul de cunoscuta in multe tari chiar la stadiul de traditie. Pentru a sarbatori nasterea unui copil, mamicile organizeaza o astfel de petrecere-eveniment , in cadrul caruia aceasta primeste cadouri in numele viitorului bebelus.
In ultimii ani si in Romania se tin astfel de petreceri, un motiv in plus pentru ca viitorii parinti sa isi completeze trusoul copilului. Petrecerea poate fi organizata de mamica - de o prietena apropiata sau chiar de viitoarea nasa.

Numele de "shower" nu inseamna tocmai un dus, ci reprezinta ideea ca mamica o sa primeasca tot felul de cadouri, pana sa implineasca 9 luni de sarcina. La petrecere servindu-se aperitive, ceai, sampanie fara alcool, locatia fiind decorata special: diverse ornamente origami, biberoane, babetici, suzete, diverse animalute, dar si baloane, pampersi lingurite si alte obiecte ale viitorului bebelus.
Ca sa realizati amploarea acestui eveniment, el nu este specific numai Statelor Unite ale Amercii, ci a fost adoptat si de India, China, Anglia, Brazilia, Germania sau Africa.
Traditiile sunt cele care arata diferentele de cultura, insa noi ne vom raporta la cele mai simple, dat fiind faptul ca nu face parte din cultura romaneasca.





Mie una, mi se pare minunat acest eveniment, nu doar pentru ca mamica primeste cadouri, ci pentru ca femeia este sarbatorita ca viitoare mama. 
Pe vremuri, petrecerea "baby shower" era organizata numai pentru venirea pe lume a primului copil si se accepta prezenta barbatilor. Ideea de la care a pornit acest eveniment, era ca femeia care urma sa devina mama sa primeasca sfaturi de la cuplurile care erau deja parinti.


De-a lungul timpului, lucrurile insa au evoluat, iar petrecerile "baby shower" sunt organizate cu ocazia tuturor nasterilor si chiar si a copiilor adoptati. Multe perechi organizeaza mai multe petreceri in onoarea viitorului bebelus (cu familia, cu prietenii sau cu colegii de munca), insa asta depinde de fiecare.
Desi aceasta petrecere are loc, de obicei, in ultimul trimestru de sarcina (la 7 luni), nu exista reguli pentru cand ar trebui tinuta. Poate fi organizata chiar la inceputul sarcinii, daca mama vrea sa fie linistita dupa. Nu exista limita nici la numarul de persoane invitate, prietenii apropiati, rude, colegi etc si nici nu ii poti interzice viitorului tata sa nu participe.



Cum nu exista traditii fixe, iar regulile sunt facute ca sa fie incalcate, unii parinti organizeaza "baby shower" dupa ce acesta este nascut.
Invitatiile daca exista fonduri, trebuie sa contina numele mamicii, locatia - data, directii catre locatie, un numar de contact, rugamintea de a anunta in prealabil daca vin sau nu la petrecere, tematica petrecerii. 
La capitolul mancare, prajiturelele (briose, macaroons) sunt cele mai apreciate, apoi aperitivele (senvisuri) si poate un tort. Nu se organizeaza o masa festiva.
Una dintre partile cele mai interesante la acest eveniment sunt, pana la urma, cadourile. tipice sunt cosuletele cu mai multe lucruri: pampersi, biberoane, paturici, mancare de bebe, haine si jucarii, pe care mamica trebuie sa le desfaca si sa fie fotografiata cu ele.

Inainte de a incepe sa pui la cale jocurile pentru petrecere, nu uita de decoratii : decoratiuni origami in diverse forme specifice petrecerii-eveniment - precum si (baloane, ghirlande cu babetici si jucarii) si de tacamuri de unica folosinta frumos decorate cu ornamente origami - daca sunt multi invitati, acestea vor fi primul si cel mai important cadou al viitoarei mamici.




Unele gazde isi doresc sa faca din acest eveniment o experienta unica, de aceea organizeaza petreceri tematice cu jocuri in care gusta mancare de bebelusi, altele sunt pentru a ghici data nasterii sau poate sexul copilului - daca parintii nu au vrut sa afle pana atunci.


Pentru cei care vor sa organizeze mai multe activitati distractive, nu uitati ca pentru fiecare castigator al joculetelor sa aveti pregatit un cadou simbolic iar aici aveti cateva idei atat pentru micile cadouri cat si pentru decorarea salii unde va avea loc frumosul dvs eveniment!

miercuri, 19 aprilie 2017

Calul simbol de curaj, graţie şi viteză, foc şi cer



Calul a iesit intotdeauna in evidenta datorita numeroaselor sale însuşiri pe care le simbolizează. De secole, el a fost, este si ramane indispensabil omului ca partener atat in razboi, cat si pentru transport. Calul este, a fost si va fi mereu indragit si admirat de oameni din toată lumea, pentru gratia, eleganta si puterea sa. Deoarece calul a fost implicat în activităţile omului în ceea ce priveşte arta si munca, el şi-a câştigat un loc special în istorie, aducând cu sine semne ale onoarei, reverenţei şi o mulţime de simboluri. Domesticit şi crescut de om calul denotă curajul şi viteza. Nu întâmplător motoarele maşinilor sunt măsurate în „cai-putere”! Astăzi, calul este foarte apreciat în lumea sporturilor. În curse şi concursuri hipice, el a captivat imaginaţia lumii moderne, la fel de mult cum a făcut-o în civilizaţiile antice. 
Considerat un animal nobil şi inteligent în multe culturi antice, calul este un simbol de curaj, graţie şi viteză, simbolizând focul şi cerul.


In China, calul simbolizează pragmatismul şi dragostea şi se consideră că a avut o contributie in cresterea si dezvoltarea Imperiului Chinez. 
Calul alb era o emblema saxona, iar mai tarziu acesta a devenit deviza casei de Hanovra.
La romani, calul a reprezentat intotdeauna un semn de bunăstare, ajutor în gospodarie si un prieten credincios, fiind alaturi la muncile agricole, în zile de sărbătoare precum si în vremuri de cumpana. In basmele cu caracter mitologic, este aproape nelipsit calul fermecat, cu puteri miraculoase, care mananca jaratic si il ajuta pe Fat- Frumos sa treaca cu bine prin toate provocarile zmeului fioros!


miercuri, 12 aprilie 2017

Umbrela - Simbol al bogatiei si al protectiei

Primele umbrele n-aveau nici o legătură cu ploaia. Ele reprezentau simboluri ale persoanelor cu pozitie sociala inalta, ale oamenilor de vaza ale acelor timpuri, fiind rezervate numai oamenilor importanţi. In unele sculpturi şi picturi antice sunt prezentati servitori care ţin o umbrela de soare deasupra capului stapanilor lor pentru a-i proteja de razele arzatoare ale soarelui. În Asiria doar regele putea sa aiba o umbrela.
Consemnarile istorice arata ca, de-a lungul timpului, umbrela a continuat sa fie un simbol al puterii, mai ales în Asia. Locul in ierarhie al unui conducator crestea odata cu numărul umbrelelor pe care le avea acesta. Acest detaliu reiese din numele dat unui rege birman: „Domnul celor douazeci si patru de umbrele”. Deasemenea in unele cazuri era important numarul de etaje pe care le avea umbrela. De exemplu, umbrela impăratului Chinei avea patru etaje, iar cea a regelui Siamului avea sapte resectiv nouă etaje. Chiar si in zilele noastre, in unele tari din Orient sau din Africa, umbrela a ramas un simbol al autoritati si puteriii.

Umbrele religioase
De la inceputul istoriei sale, umbrela este intalnita in religie. În India şi in China, oamenii credeau ca o umbrela deschisa reprezenta bolta cerească. Iar in hinduism, umbrela era un obiect religios.

De la umbrela de soare la cea de ploaie

In vechime cuvantul umbrela, n-a avut, iniţial, nici o legătură cu ploaia. Cuvantul romanesc „umbrela“ vine din latina unde cuvantul umbra inseamna „umbra“. Chinezii — si femeile din Roma antică — au fost primii care au uns cu ulei si ceară de albine hartia umbrelelor de soare pentru a se proteja si pe timp de ploaie. In Europa, accesoriul folosit ca protectie pentru soare sau pentru ploaie nu a mai fost folosit pană în secolul al XVI-lea, cand cei din Italia si, mai tarziu, cei din Franta i-au redescoperit utilitatea.



De ploaie sau de soare umbrela este un simbol al bogatiei si al protectiei! Umbreluta origami este un cadou ideal pentru o mica domnisoara care inca se joaca cu papusile dar deasemenea aceasta elegenta micuta umbrela poate fi folosita ca decor al paharelor de suc si de ce nu poate fi oferita drept marturie la nunta sau botez ca simbol de apreciere si multumire pentru invitatii dumneavoastra acestea le vor ramane o dovada palpabila a participarii lor la un eveniment cu adevarat special oferit de dumneavoastra!



luni, 10 aprilie 2017

Barca - Simbol al călătoriei

Tipuri de bărci

Pluta
Barca simpla cu vasle

Canoe

Caiac

Gondola

Barca cu vele - propulsate exclusiv prin vele:
Iaht
Barca cu motor 
Barca pneumatica
Barcă de viteză
Vapor



Barca - Simbol al calatoriei al unei traversari. La popoarele vechi, barca simboliza un mijloc de transport atat a celor vii cat si al celor morti. In vechime deasemenea barca ca simbol era asociata casei, legamantului, uterul mamei care oferea protectie absoluta pruncului nenascut. 



Barca este un simbol al securitatii, protectiei intr- o viata ce este asociata deseori cu o calatorie periculoasa plina de primejdii si de neprevazut! In traditia crestina, barca, corabia, arca lui Noe ... este asociata cu imaginea bisericii care pe langa faptul ca aducea izbavire celor ce cautau mantuirea ea oferea si protectie celor deja mantuiti.





Barca Origami simpla sau in format 3D, ea reprezinta un cadou frumos care sa transmita persoanei care il primeste ca ii sunteti alaturi, sunteti gata sa o protejati si sa o sustineti!