sâmbătă, 22 aprilie 2017

Baby shower traditie sau moft

Petrecerea "baby shower" este destul de cunoscuta in multe tari chiar la stadiul de traditie. Pentru a sarbatori nasterea unui copil, mamicile organizeaza o astfel de petrecere-eveniment , in cadrul caruia aceasta primeste cadouri in numele viitorului bebelus.
In ultimii ani si in Romania se tin astfel de petreceri, un motiv in plus pentru ca viitorii parinti sa isi completeze trusoul copilului. Petrecerea poate fi organizata de mamica - de o prietena apropiata sau chiar de viitoarea nasa.

Numele de "shower" nu inseamna tocmai un dus, ci reprezinta ideea ca mamica o sa primeasca tot felul de cadouri, pana sa implineasca 9 luni de sarcina. La petrecere servindu-se aperitive, ceai, sampanie fara alcool, locatia fiind decorata special: diverse ornamente origami, biberoane, babetici, suzete, diverse animalute, dar si baloane, pampersi lingurite si alte obiecte ale viitorului bebelus.
Ca sa realizati amploarea acestui eveniment, el nu este specific numai Statelor Unite ale Amercii, ci a fost adoptat si de India, China, Anglia, Brazilia, Germania sau Africa.
Traditiile sunt cele care arata diferentele de cultura, insa noi ne vom raporta la cele mai simple, dat fiind faptul ca nu face parte din cultura romaneasca.





Mie una, mi se pare minunat acest eveniment, nu doar pentru ca mamica primeste cadouri, ci pentru ca femeia este sarbatorita ca viitoare mama. 
Pe vremuri, petrecerea "baby shower" era organizata numai pentru venirea pe lume a primului copil si se accepta prezenta barbatilor. Ideea de la care a pornit acest eveniment, era ca femeia care urma sa devina mama sa primeasca sfaturi de la cuplurile care erau deja parinti.


De-a lungul timpului, lucrurile insa au evoluat, iar petrecerile "baby shower" sunt organizate cu ocazia tuturor nasterilor si chiar si a copiilor adoptati. Multe perechi organizeaza mai multe petreceri in onoarea viitorului bebelus (cu familia, cu prietenii sau cu colegii de munca), insa asta depinde de fiecare.
Desi aceasta petrecere are loc, de obicei, in ultimul trimestru de sarcina (la 7 luni), nu exista reguli pentru cand ar trebui tinuta. Poate fi organizata chiar la inceputul sarcinii, daca mama vrea sa fie linistita dupa. Nu exista limita nici la numarul de persoane invitate, prietenii apropiati, rude, colegi etc si nici nu ii poti interzice viitorului tata sa nu participe.



Cum nu exista traditii fixe, iar regulile sunt facute ca sa fie incalcate, unii parinti organizeaza "baby shower" dupa ce acesta este nascut.
Invitatiile daca exista fonduri, trebuie sa contina numele mamicii, locatia - data, directii catre locatie, un numar de contact, rugamintea de a anunta in prealabil daca vin sau nu la petrecere, tematica petrecerii. 
La capitolul mancare, prajiturelele (briose, macaroons) sunt cele mai apreciate, apoi aperitivele (senvisuri) si poate un tort. Nu se organizeaza o masa festiva.
Una dintre partile cele mai interesante la acest eveniment sunt, pana la urma, cadourile. tipice sunt cosuletele cu mai multe lucruri: pampersi, biberoane, paturici, mancare de bebe, haine si jucarii, pe care mamica trebuie sa le desfaca si sa fie fotografiata cu ele.

Inainte de a incepe sa pui la cale jocurile pentru petrecere, nu uita de decoratii : decoratiuni origami in diverse forme specifice petrecerii-eveniment - precum si (baloane, ghirlande cu babetici si jucarii) si de tacamuri de unica folosinta frumos decorate cu ornamente origami - daca sunt multi invitati, acestea vor fi primul si cel mai important cadou al viitoarei mamici.




Unele gazde isi doresc sa faca din acest eveniment o experienta unica, de aceea organizeaza petreceri tematice cu jocuri in care gusta mancare de bebelusi, altele sunt pentru a ghici data nasterii sau poate sexul copilului - daca parintii nu au vrut sa afle pana atunci.


Pentru cei care vor sa organizeze mai multe activitati distractive, nu uitati ca pentru fiecare castigator al joculetelor sa aveti pregatit un cadou simbolic iar aici aveti cateva idei atat pentru micile cadouri cat si pentru decorarea salii unde va avea loc frumosul dvs eveniment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu