miercuri, 12 aprilie 2017

Umbrela - Simbol al bogatiei si al protectiei

Primele umbrele n-aveau nici o legătură cu ploaia. Ele reprezentau simboluri ale persoanelor cu pozitie sociala inalta, ale oamenilor de vaza ale acelor timpuri, fiind rezervate numai oamenilor importanţi. In unele sculpturi şi picturi antice sunt prezentati servitori care ţin o umbrela de soare deasupra capului stapanilor lor pentru a-i proteja de razele arzatoare ale soarelui. În Asiria doar regele putea sa aiba o umbrela.
Consemnarile istorice arata ca, de-a lungul timpului, umbrela a continuat sa fie un simbol al puterii, mai ales în Asia. Locul in ierarhie al unui conducator crestea odata cu numărul umbrelelor pe care le avea acesta. Acest detaliu reiese din numele dat unui rege birman: „Domnul celor douazeci si patru de umbrele”. Deasemenea in unele cazuri era important numarul de etaje pe care le avea umbrela. De exemplu, umbrela impăratului Chinei avea patru etaje, iar cea a regelui Siamului avea sapte resectiv nouă etaje. Chiar si in zilele noastre, in unele tari din Orient sau din Africa, umbrela a ramas un simbol al autoritati si puteriii.

Umbrele religioase
De la inceputul istoriei sale, umbrela este intalnita in religie. În India şi in China, oamenii credeau ca o umbrela deschisa reprezenta bolta cerească. Iar in hinduism, umbrela era un obiect religios.

De la umbrela de soare la cea de ploaie

In vechime cuvantul umbrela, n-a avut, iniţial, nici o legătură cu ploaia. Cuvantul romanesc „umbrela“ vine din latina unde cuvantul umbra inseamna „umbra“. Chinezii — si femeile din Roma antică — au fost primii care au uns cu ulei si ceară de albine hartia umbrelelor de soare pentru a se proteja si pe timp de ploaie. In Europa, accesoriul folosit ca protectie pentru soare sau pentru ploaie nu a mai fost folosit pană în secolul al XVI-lea, cand cei din Italia si, mai tarziu, cei din Franta i-au redescoperit utilitatea.



De ploaie sau de soare umbrela este un simbol al bogatiei si al protectiei! Umbreluta origami este un cadou ideal pentru o mica domnisoara care inca se joaca cu papusile dar deasemenea aceasta elegenta micuta umbrela poate fi folosita ca decor al paharelor de suc si de ce nu poate fi oferita drept marturie la nunta sau botez ca simbol de apreciere si multumire pentru invitatii dumneavoastra acestea le vor ramane o dovada palpabila a participarii lor la un eveniment cu adevarat special oferit de dumneavoastra!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu