miercuri, 19 aprilie 2017

Calul simbol de curaj, graţie şi viteză, foc şi cer



Calul a iesit intotdeauna in evidenta datorita numeroaselor sale însuşiri pe care le simbolizează. De secole, el a fost, este si ramane indispensabil omului ca partener atat in razboi, cat si pentru transport. Calul este, a fost si va fi mereu indragit si admirat de oameni din toată lumea, pentru gratia, eleganta si puterea sa. Deoarece calul a fost implicat în activităţile omului în ceea ce priveşte arta si munca, el şi-a câştigat un loc special în istorie, aducând cu sine semne ale onoarei, reverenţei şi o mulţime de simboluri. Domesticit şi crescut de om calul denotă curajul şi viteza. Nu întâmplător motoarele maşinilor sunt măsurate în „cai-putere”! Astăzi, calul este foarte apreciat în lumea sporturilor. În curse şi concursuri hipice, el a captivat imaginaţia lumii moderne, la fel de mult cum a făcut-o în civilizaţiile antice. 
Considerat un animal nobil şi inteligent în multe culturi antice, calul este un simbol de curaj, graţie şi viteză, simbolizând focul şi cerul.


In China, calul simbolizează pragmatismul şi dragostea şi se consideră că a avut o contributie in cresterea si dezvoltarea Imperiului Chinez. 
Calul alb era o emblema saxona, iar mai tarziu acesta a devenit deviza casei de Hanovra.
La romani, calul a reprezentat intotdeauna un semn de bunăstare, ajutor în gospodarie si un prieten credincios, fiind alaturi la muncile agricole, în zile de sărbătoare precum si în vremuri de cumpana. In basmele cu caracter mitologic, este aproape nelipsit calul fermecat, cu puteri miraculoase, care mananca jaratic si il ajuta pe Fat- Frumos sa treaca cu bine prin toate provocarile zmeului fioros!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu